Részletes tintakínálatot lásd a webáruházban.

Nagyfelbontású nyomtatókhoz alkalmazható tinták:

A nagyfelbontású nyomtatók tintakazettával üzemelnek. A kazetták előnye, hogy nincs tintafolyás. A tintakazettáknak létezik utántölthető, és nem utántölthető változata.

Az utántölthető változatot és az ütántöltést akkor célszerű alkalmazni, ha nagy mennyiségű tintát használ a feladat. Normál felhasználás esetén célszerű inkább a töltött tintakazettákat alkalmazni, annál is inkább, mivel a nagyfelbontású nyomtatók egyik alaptulajdonsága a nagyon alacsony tintafogyasztás. 

Az egyforma alapú, ám különböző színű tinták egymással szabadon keverhetőek, így bármilyen színű tinta összeállítható. (színekről lásd bővebben a webáruházban)

A nagyfelbontású nyomtatók a tintakazettás működési elvből kifolyólag nem használnak hígítót a nyomtatáshoz. A hígító kizárólag a fej tisztítására szolgál, nem a nyomtatandó tinta hígítására.

A nagyfelbontású nyomtatókhoz alkalmazható tinta típusok:

Hígító alapú tinták. (NEM MEK) Sokféle szín létezik már az alapszínekből is, amiből további teszőleges színek állíthatók össze. Kérésre a gyártó felár nélkül bármilyen színt összeállít, azonban a minimális rendelés ilyenkor 8 db tinta kazetta.

Pigmens alapú tinták (szintén hígító alapúak, NEM MEK). A színválaszték szintén széles. Különböző felületekhez, különböző tinták ajánlottak, pl. fa, üveg fém, műanyag stb.

UV tinták. Az UV tinták, csak UV fényben száradnak, soha nem a nyomtatófejben. 

Olaj alapú tinták. Az olaj alapú tinták a porózus felületekre ajánlottak. A nyomtatófejben soha nem száradnak be.

Élelmiszer ipari tinták.  Az élelmiszeripari tinták F.D.A engedélyel rendelkeznek.

Nagykarakteres nyomtatóhoz alkalmazható tinták

MEk alapú tinták, (Fekete, Sárga)

Propanol N alapú tinták (Fekete Kék)

Víz alapú tinták